Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Η Θράκη μέσα στην Ιστορία -Χάρτης



Σήμερα σε μια αναζήτησή μου στο διαδίκτυο βρήκα μια αφίσα που είχαμε δημιουργήσει παλαιότερα για τις ανάγκες μιας παρουσίασης στα πλαίσια του προγράμματος Comenius, που πραγματοποιούσε το σχολείο μας. Την αναρτώ εδώ για να υπάρχει και να μπορούμε να τη βρίσκουμε.
Η αφίσα αφορά στη Θράκη και περιλαμβάνει πτυχές στην ιστορία της. Τη φτιάξαμε μέσα από την εφαρμογή του Glogster

Τί είναι το Glogster;

Το Glogster είναι ένα κοινωνικό δίκτυο που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν δωρεάν διαδραστικές αφίσες. Ο όρος “glog” αναφέρεται στην εικόνα εκείνη η οποία κατά τη δημιουργία της παρέχει πολυμεσική πληροφορία σε ένα διαδραστικό περιβάλλον. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ψηφιακή αφίσα όπου οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο. 
Το Glogster ιδρύθηκε το 2007 και μέχρι σήμερα αριθμεί πάνω από 2.5 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο με την πλειοψηφία αυτών να αποτελείται από έφηβους. Μέσα από το περιβάλλον σχεδίασης δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να εισάγουν κείμενο, εικόνες, φωτογραφίες, ήχο, βίντεο και διάφορα ειδικά εφέ απαραίτητα για να δημιουργήσουν μια online πολυμεσική δραστηριότητα. Οι αφίσες μπορούν να διαμοιράζονται είτε μέσα από την ιστοσελίδα σε άλλους χρήστες, είτε να ενσωματώνονται σε wikis, blogs ή social networks όπως Facebook και Twitter. Επίσης οι αφίσες μπορούν να εξαχθούν και να αποθηκευθούν τοπικά στον υπολογιστή σε κατάλληλη μορφή. 

Glogster EDU: Αναπτύχθηκε από την Glogster ως μια εκπαιδευτική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης επιτρέποντας στους χρήστες να δημιουργούν εικονικές αφίσες. Ενώ η αρχική έκδοση χρησιμοποιείται κυρίως από έφηβους, το Glogster EDU προορίζεται κυρίως για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Σήμερα, στην πλατφόρμα αυτή είναι καταχωρημένοι πάνω από 740.000 εκπαιδευτικοί και περίπου 8.5 εκατομμύρια μαθητές. Αποτελεί ένα διαφορετικό σύστημα διαχείρισης μάθησης όπου μέσα απ αυτό οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργούν εργασίες, παρουσιάσεις, να βγάζουν βαθμολογίες αλλά και να επικοινωνούν online με τους μαθητές. 

Μπορείτε να δημιουργήσετε και εσείς τη δική σας ψηφιακή αφίσα ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: http://edu.glogster.com/

Πατώντας στο σύμβολο πάνω δεξιά μπορείτε να δείτε το χάρτι σε μεγένθυση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου