Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ταινία: Κομφούκιος (Confucius)


Το 2010 παρουσιάστηκε στους κινηματογράφους η κινεζικής παραγωγής ταινία "Κομφούκιος", που δραματοποιεί τη ζωή του μεγάλου Κινέζου διανοητή και ιδρυτή της Θρησκείας του Kομφουκιανισμού.

Η ταινία περιγράφει τις εμπειρίες του Κομφούκιου ανάμεσα στην ηλικία των 51 και των 73 ετών, τα οποία είναι τα τελευταία χρόνια της ζωής του μέχρι τον θάνατό του από ασθένεια. 
Πρωταγωνιστής είναι ο σταρ από το Hidden Tiger Crouching Dragon, Chow Youn Fat.

Αρχικά, ο Κομφούκιος υπηρέτησε ως υπάλληλος. Αργότερα, ταξίδεψε για ολόκληρα 14 χρόνια σε όλα τα κράτη της Κίνας, επιστρέφοντας τελικά στην πατρίδα του για να τελειοποιήσει και να τακτοποιήσει τα έγγραφά του. Υπέστη ατέλειωτες πικρίες και δυσκολίες και πέθανε απογοητευμένος. Ωστόσο, μέσω αυτής της εμπειρίας, η σημαντικότερή του θεωρία, η έννοια της αρμονίας και του «Ρεν», που σημαίνει γενναιοδωρία και φιλανθρωπία, διαμορφώθηκε πλήρως.

Ο Κομφούκιος, ο οποίος πέθανε πριν από 2.400 χρόνια, είναι ένα σύμβολο του κινεζικού πολιτισμού. 
Οι 75 βραβευθέντες με Νόμπελ εξέδωσαν το 1988 στο Παρίσι κοινή δήλωση, απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους ανθρώπους να μελετήσουν την σοφία του Κομφούκιου, η οποία χαίρει ιστορίας 2000 χρόνων, για να επιζήσουν στον 21ο αιώνα.

Πηγή

Ακολουθεί το επίσημο trailer της ταινίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου