Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Άθως: Τα χρώματα της πίστης


Το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης παρουσίασε το πρότζεκτ του αναγνωρισμένου Έλληνα φωτογράφου Στράτου Καλαφάτη με τίτλο "Άθως, Τα χρώματα της πίστης". Πρόκειται για μια κοπιώδη εργασία που διήρκεσε συνολικά πέντε χρόνια και χρειάστηκε πολλές επισκέψεις στο Άγιον Όρος.

Η δουλειά εκδόθηκε από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ σε ένα λεύκωμα 200 σελίδων. 



"Το Άγιον Όρος είναι αυτοδιοίκητη ελληνική Μοναστική Πολιτεία, η οποία αποτελεί κέντρο του Ορθόδοξου Μοναχισμού. Για περισσότερα από 1000 χρόνια, άνδρες καταφθάνουν εδώ, αλλάζουν τα ονόματά τους και ζουν ασκώντας την απομόνωση, την προσευχή, τη νηστεία και την υπακοή. Επισκεπτόμουν το Άγιον Όρος σε τακτική βάση, προσπαθώντας να συλλάβω τί αλλάζει στις αποχρώσεις της πίστης σε αυτό το συνονθύλευμα κτηρίων, κειμηλίων και χειρογράφων, με σκοπό να το πλησιάσω και να το κατανοήσω."  
Στράτος Καλαφάτης













































Ο Στράτος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μαζί με την Λία Ναλμπαντίδου το STUDIOTESERA, ένα χώρο που ασχολείται με την εφαρμοσμένη φωτογραφία και την εκπαίδευση νέων φωτογράφων μέσα από πολύπλευρες εκπαιδευτικές δράσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου